Loading...
Ikona košíku Coșul este gol 0 0 lei
Loading
Coșul este gol
Cumpărați încă de  lei și primiți transport gratuit.

Răsad de ciuperci de pădure sau ciuperci din grădina dumnevoastră

11.03.2022 21:56

Cum să crești ciuperci în grădină

Cehii sunt în general o națiune de culegători de ciuperci, ne plac plimbările lungi în pădure și marea bucurie de a găsi o ciupercă, cazac sau altele.

Dar imaginați-vă situațiea în care pentru un cuplu frumos de ciuperci nu trebuie să mergi în pădure, ci doar să mergi să vezi la tine în grădina. Cred că pentru cei mai mulți dintre noi, este aproape ca un vis care se poate împlini. Să aruncăm o privire la instrucțiunile despre cum să crești corect ciupercile de pădure cu ajutorul răsadurilor de ciuperci de pădure.

Ukázka vypěstovaných hub

Cultivarea ciupercilor de pădure

Toate răsadurile de ciuperci de pe piața cehă au câteva caracteristici comune. Este un substrat „inoculat” cu miceliu din diferite specii de ciuperci, în cazul nostru este Mânătarcă pietroasă, Hrib murg, Râșcov de brad, Burete călugăresc, Hribă de plop, Văcuțe, Calvatia gigantea, Păstrăvi de fag.

Habitatul este, fără îndoială, un factor important pentru cultivarea de succes a ciupercilor de pădure și tocmai din acest motiv acest răsad este infectat cu mai multe specii pentru a obține cel mai mare procent posibil de succes.

Doar speciile care au cele mai bune condiții pentru dezvoltarea lor vor fi atașate grădinii tale, iar datorită acesteia te vei putea bucura de o recoltare adecvată de ciuperci de pădure.

În general, ciupercile se dezvoltă în locuri umbrite, adesea sub vârfurile copacilor, cu umiditate suficientă și aciditate medie a solului.

Cum se păstrează răsadurile

Răsadurile pot fi păstrate în frigider la o temperatură de până la 6 °C. În astfel de condiții, răsadul de ciuperci este capabil să supraviețuiască 2-4 luni, vă recomandăm să puneți răsadul de ciuperci de pădure în frigider imediat după primirea de la transportator și să-l plantați cât mai curând posibil.

Boabele inoculate au o culoare maro naturală cu o acoperire albă asemănătoare cu puful sau mucegaiul, pot apărea și pete galbene, care nu este un defect, dar este un semnal pentru plantarea urgentă.

Miroase a ciuperci, până la fermentare. Culoarea verde înseamnă că cultura fungică este alterată sau infestată cu mucegai.

Prima recoltă a ciupercilor de pădure

Răsadurile de obicei recoltă în anul următor de plantare la sfârșitul verii până la toamnă, dar uneori și în timp de 2 ani, depinde de momentul plantării și de selecția habitatului, a mediului și a vremii.

Ukázka vypěstovaných hub.

În primul rând, ciuperca trebuie să se atașeze și să crească prin sol, ceea ce durează ceva timp. Prin urmare, nu cedați scepticismului dacă răsadul nu începe să dea roade în primul an de plantare. Răsadul apare în momentul în care ne așteptăm cel mai puțin.

În concluzie

Dacă sunteți un iubitor de ciuperci și doriți să vă bucurați de cules ciuperci în grădina dvs., plantarea ciupercilor de pădure este alegerea potrivită pentru dvs.